Tennisskolor

Välkommen till Tennisskola.se

Det finns många tennisskolor i Stockholmsregionen. De flesta håller en hög kvalitet med mycket bra tränare.


Det föreligger dock mycket stora skillnader när det gäller prisbilden. En tennisskola/klubb tar t ex 3 550 kronor för en termin med en timmes träning i veckan för juniorer.


Hos en annan klubb ett stenkast bort erhåller man två timmars träning i veckan för ett lägre pris än detta. Prissättningen tycks ibland vara oförklarlig.


Här har vi för avsikt att lägga upp några prisjämförelser avseende kostnader för tennisskolor. En tennisskola kan tyckas billig, men räknar man med kostnaden per träningstimme (som ibland bara är 40 minuter) kan det vara dyrt. Kontrollera alltid antalet träningstillfällen som erbjuds per termin och längden på lektionerna.


När Du jämför priset per träningstimme måste Du även ta hänsyn till kostnaden för ett eventuellt medlemsskap. Detta har vi inte tagit hänsyn till i tabellen.


Du bör även följa upp vilken utbildning och erfarenhet som tränarna har. Har de genomgått Svenska Tennisförbundets utbildningar eller har de på annat sätt inhämtat kompetens och erfarenhet från att utbilda barn och ungdomar? Kräv en redovisning av vilken kompetens och erfarenhet tränarna har! Information om olika utbildningsnivåer hittar Du här.


Vi har på senare tid erhållit information om att tränare i vissa klubbar inte kommer till bokade träningar. Detta utan att ställa in träningen. Det skapar stor irritation hos deltagarna. Försök att följa upp hur det fungerar i den klubb som Du tänkt ansluta dig till.


I bra klubbar har man en mycket låg omsättning på tränarna, följ därför alltid upp hur länge som tränarna varit verksamma i klubben. Det är viktigt att eleverna erhåller en bra kontinuitet på sin träning. Tränarna måste känna elevernas svagheter och styrkor. I vissa klubbar har man en onormalt stor omsättning på sina tränare, som ofta arbetar per timme. Undvik sådana klubbar!


Vi förutsätter att alla klubbar/föreningar/företag genomför återkommande bakgrundskontroll (registerutdrag) på sin personal i enlighet med Riksidrottsförbundets rekommendationer. Mer information hittar Du här.


Vi rekommenderar även Riksidrottsförbundets skrift Skapa trygga idrottsmiljöer, denna hittar Du här


Efter att ha tillbringat många, väldigt många, timmar på att gå igenom priserna hos olika klubbar/tennisskolor konstaterar vi att prisbilden är mycket otydlig. Vissa klubbar anger t ex inte ens vad det kostar att deltaga i deras verksamhet. Om vi som arbetat inom branschen i över 30 år inte lyckas få en bra bild över prissättningen, hur ska då en "normal kund" kunna göra detta? Det känns lite som "Ärlige Harrys Bilar" (vi ber om ursäkt om det finns en sådan bilfirma) där prissättningen och informationen är undermålig.


Om Du, som representant för en klubb/förening anser att våra uppgifter är felaktiga, eller om Ni har ändrat Era priser, kontakta oss (se fliken Kontakt). 


Kontrollera alltid aktuella priser på respektive klubbs hemsida. Priserna nedan är uppdaterade 2019-05-25 och avser (så långt vi kunnat utläsa) höstterminen 2019.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tennisskola.se bedrivs av Spånga Tennis AB

Mail : info@tennisskola.se

Telefon : 076 - 946 44 33

Organisationsnummer: 556949-8446

Vår logotyp har designats av Linnéa Abrahamsson, design@isrt.se


Vi rekommenderar produkter från Babolat